Rasmus Hansson elsker fly og taxi

Miljøpartiets partiformann velter seg i gratis flyreiser og drosjeturer som stortingsrepresentant. På to år har han brukt fly 53 ganger og taxi 147 ganger.
Med NSBs komfort-vogn har han reist 13 ganger. Med buss 27 ganger.

Illustrasjon: Johan Morten Nome.

Det er Stortingets reisekontor som holder orden på representantenes reiser. I oversikten over vises totaltallene frem på en enkel måte. I oversikten under presenteres detaljene i Rasmus Hanssons reisevirksomhet. Via denne listen kan du selv sjekke hvor han reiser og hvordan han reiser. Her er link til flyplasskoder i Norge: http://www.korrekturavdelingen.no/K4ForkortelserFlyplasserNorge.htm.

Når det gjelder MDGs politikk på samferdselsområdet er det vel kjent at partiet vil fjerne bilen fra byene, gjøre flyreiser veldig mye dyrere og sørge for at tog blir nordmenns førstevalg og kanskje eneste alternativ? Det er MDGs politikk som gjør at Hanssons reiser er verdt å studere nærmere.
Da gjenstår det vel bare å ønske Rasmus Hansson god tur gjennom resten av 2016?
Taxireiser til og fra Muren i Bærum er til og fra privatadresse:

§ 4.Dekning av utgifter i forbindelse med fravær fra hjemmet

Stortinget anses som fast arbeidssted for representantene. Arbeidsreiser mellom Stortinget og bosted (tjenestebolig eller privat bolig) betraktes som privatreiser og dekkes i utgangspunktet av representanten selv. Innkalte vararepresentanter får dekket legitimerte utgifter til overnatting i den tiden de gjør tjeneste.

Så svarer Rasmus Hansson den 1. april. http://gjest.blogg.no/1459500444_aab_flser_om_flybruk.html 

hits