hits

MDG hadde snudd likevel

kommentarer

Ni dager etter at samferdselsbyråden i Oslo blankt avviste å tydeliggjøre skiltingen av en minst 50 år gammel parkeringsplass som førte til tusenvis av bøter til bilister som følte seg lurt, snudde Lan Berg etter sterkt press. 

Bildetekst: Å lese sosiale medier i en åker 16. mai.

- MDG er som fint tørt virke. Det tar lett fyr.
Det er en bonde langs Randsfjorden som snakker om alt spetakkelet min forrige blogg skapte to dager før 17. mai. Og bonden har så rett. Medlemmer av norges nyeste parti er lett å engasjere og de kvier seg ikke for å bruke storslegge der det passer seg slik.

En fis
Dette må enhver blogger tåle, og noe av hensikten med å skrive om 12 parkeringsplasser utenfor Rådhuset i Oslo er å skape bevegelse, glede og forargelse. En blogg som minner om en flau fis, er det liten vits å prodiusere.

Tråkket feil
I de sosiale mediene har MDG og andre forlystet seg over et par feilskjær jeg begikk i bloggen "Har MDG satt ny Norgesrekord i arroganse?". Det må man selvfølgelig både tåle og rette opp, fordi å åle seg ut av en sak som er delt av 3500 på Facebook og lest av 50.000 og som har satt et helt politisk parti i brann blir neppe et vakkert skue. I denne saken er det nok best å si det som det er.

Så hvor skal jeg begynne? Jo, jeg skal begynne med hva denne saken egentlig handler om. Oslo kommune ved partiet Venstre og Guri Melby bestemte seg for i fjor å ta 12 bilparkeringsplasser og gjøre de om til parkeringsplasser for to-hjulinger. (I den forrige bloggen skrev jeg at det var det sittende byråd ved Berg som hadde vedtatt dette, noe som altså er feil).  

Den iskalde årstid
Dette skjedde så vidt jeg vet i oktober 2015 på et tidspunkt da de fleste motorsykler hadde gått i vinteropplag.  Den eller de som hadde ansvaret for skiltingen, altså fortelle bilistene at nå var disse 12 plassene reservert motorsykler, scootere og mopeder, valgte et så beskjedent skilt at selv Oslopolitiet ikke fikk dette med seg da de parkerte. Så, bilister parkerte, betalte sin parkeringsavgift og ble bøtelagt.

Rent bøtemessig ble dette raskt en stor suksess for Oslo kommune, fordi fra midten av oktober til 8. mars festet Lans trafikkbetjenter 2810 bøter til en verdi av 1,4 millioner kroner på godtroende bilister frontruter.

En herremann på 80 år
Så i februar 2016 renner det over for en Høyremann som ble bøtelagt. Åttiåringen Herman Kopp som sitter i samferdselskomiteen på rådhuset i Oslo reiser fem spørsmål til byråd Lan Berg . Et av disse spørsmålene var om Berg kunne tenke seg å skilte bedre, fordi i Kopps øyne var hele greia et bondefangeri. Bergs svar er fortsatt i min tabloide verden norgesrekord i arroganse. Les det gjerne sakte, mens du ser på dette bildet. "Når det gjelder spørsmål om oppmerking, viser jeg til at alle trafikanter plikter å gjøre seg kjent med skiltregulering på stedet".
Etter at min forrige blogg ble publisert var det særlig en som gikk høyt på banen. Han heter Eivind Trædal og deler seng med byråd Lan Berg. I politiske ordskifter har jeg aldri opplevd personlig at en samboer rykker ut for å forsvare sin kjærestes ære. Men jeg er kjent med at kjæresten til statsminister Erna Solberg har gjort det samme med vekslende hell.

Den gode ridder
Trædal fylte raskt min FB-vegg og sin egen med budskapet "Aabø bedriver faktafeil, så alt han skriver er feil".  Det er selvfølgelig like feil som den feilen jeg begikk, nemlig at det var ikke kjæresten hans som hadde vedtatt et nytt parkeringsregime.

Da jeg leste hans poster, rettet jeg raskt opp det i den forrige bloggen. Samtidig understreket jeg at hvis en ny makthaver ikke liker den forrige makthavers vedtak er det en enkel sak å endre dette. Men det gjorde ikke hans samboer.

Hun skrev i et brev til Kopp at hun ikke ville tilbakeføre de aktuelle plassene til bilistene, uansett årstid. Altså, hun stilte seg krystallklart bak vedtaket til Høyrebyrådet og Venstres Guri Melby. Derav, min feil endrer ikke plottet. Og jeg synes fortsatt at dette er et rimelig arrogant svar til de tusenvis av godtroende bilister som løpende blir bøtelagt.

Det jeg ikke visste
Så til min uvitenhet, noe som kunne vært veldig flaut hvis jeg fortsatt var en godt lønnet gravejournalist i Dagens Næringsliv.

Takket være Bergs samboer kunne han offentliggjøre et brev et døgn seinere som fortalte at hans kjæreste allerede hadde snudd vedrørende den elendige skiltingen.Altså Berg innrømmet at tusenvis av bilister var bøtelagt på et syltynt grunnlag. Hadde jeg visst det tidligere, ville tittelen på den forrige bloggen blitt "Snudde etter sterkt press". Akkurat det samme som Raymond Johansen gjorde da han droppet ideen om byregjeringssjef.

Jeg var rask på labben overfor Trædal og takket for at han fant fram brevet. Du kan lese det selv her og tenkte på ord som arroganse, selvinnsikt og politisk håndverk. God 17. mai.