Arbeiderpartiets SMS-angrep må forbys

Norge trenger en ny lov som hindrer politiske partier fra å gå til SMS-angrep på landets borgere. Nå var det Ap, neste gang kan det være nazistene.Foto: Oddgeir Isaksen, Finnmark Dagblad.

Sett fra et PR-perspektiv er masseutsendelsen fra Jonas Gahr Støres valgkampkontor en katastrofe. Spam, eller 500.000 uønskede sms, er noe vi rett og slett ikke liker. I en valgkamp er det en viktig verdi å skape positiv støy rundt politikk og partiledere. Altså skaffe seg selv oppmerksomhet som ikke irriterer folk, men som får velgerne til å like, og kanskje stemme. SMS-raid er og forblir håpløst.

Barnelærdom
At Ap ikke forstod at SMS-angrep fra politiske partier skaper omfattende negativ støy er nesten ikke til å forstå. I Sverige i 2010 gjennomførte partiet Centern en masseutsendelse til 250.000 førstegangsvelgere i et desperat forsøk på å kapre flere velgere. Kaster man ut en boomerang som kommer den alltid tilbake, noe Centern smertelig fikk erfare. De unge svenske velgerne ble ikke bare rasende:

- Jag blev förolämpad, det är precis som att vi inte kan ta reda på något själva bara för att vi röstar för första gången, sa Johanna Åsberg, 19 til Aftonbladet.

Null innsikt
Partiets kampanjeleder rykket raskt ut og skyldte på at sms er mer effektivt enn å ringe, og han hadde følgende beskjed til ungdommene:

- Man kan bara radera sms:et om man irriteras av det.

Aps SMS ble sendt ut i dag etter klokken 11.00. At det var midt i kirketiden er det sikkert få som bryr seg om, men etter at sosiale medier gikk i svart og Nettavisen slo saken stort opp, entret Aps valgkampleder arenaen med et like unyttig budskap som sin svenske kollega kom med for syv år siden:

- Vi beklager selvfølgelig dersom noen synes det er «kjipt» å få.

Bør tettes
Tydeligvis finnes det et smutthull i loven som gjør dette lovlig, noe altså Ap grovt utnyttet denne siste søndag før valget. Det hullet bør Stortinget snarest tette igjen med betong og asfalt. Fordi, neste gang kan nazister og rasister spre sin eder og galle til millioner av nordmenn via en frivillig organisasjon eller et politisk parti. Det er en farlighet for samfunnet.

PS 1: For åtte år siden gjorde Frp det samme. Dette burde derfor vært en problemstilling å drøfte allerede da.

PS 2: Arbeiderpartiet har benyttet seg av Iper Direkte AS som er eid av Peter Offenberg . Han tilbyr masseutsendelser etter blant annet følgende målgruppe kriterier:
Alder
Kjønn
Inntektsprofil
Geografi
Boligtype
Telefon (mobil/fast)
Selskapets hjemmeside: http://www.iper.no/kontakt/om-iper/

PS 3: Ap sendte ikke en sms til mitt nummer.

 

 

 

 

hits