Vi trenger en ny stortings-president

Våre folkevalgte er i ferd med å finne rett mann eller kvinne til Norges viktigste sivile verv. Stortingspresident. For Guds skyld, ikke gi Olemic fornyet tillit.

I det offentlige Norge har det meislet seg fast en slags leveregel om at dess større tabber man gjør, jo tryggere sitter man. Det ene store statlige eller kommunale pengesløserie etter det andre, preller av som vann på gåsa. Enten så skylder hovedpersonene på andre, en skyld ingen andre forstår enn den skyldige, eller så drar man systemsvikt-kortet. Og skulle det for en sjelden gang skyld gå ut over den som står ansvarlig for den groveste svikt, sparkes vedkommende ikke ut, men opp. Vedkommende ender gjerne som spesialrådgiver med samme lønn og frynsegoder.

Politikerforakt
Våre folkevalgte besitter nå en gylden mulighet til å bryte denne meningsløse sedvane. Våre stortingspolitkere kan ved helt normale kloke tanker og vurderinger sette en ny standard, og ikke minst gjøre noe med den stadig økende politikerforakten som oppstår i kjølvannet av misbruk med godtfolks skattepenger og andre feilslutninger. Krf og Ap er heldigvis allerede inne på den tanken om at Norge trenger en ny og mer samlende president på Stortinget.

Seremonien
Olaf Michael «Olemic» Thommessen  ble valgt til vervet som stortingspresident i 2013 da den blå regjeringen feide inn etter et godt valgresultat. Stillingen som kommer etter kongen i det mer fjonge makthirearki passet advokaten godt. Olemic er en hund etter alt som har med pomp og prakt å gjøre, så da OL på Lillehammer skulle avvikles var Olemic sjef for både den svindyre fakkelstafetten og kostbare seremoniprogrammet.
Etter sterkt bejubelt for alt annet enn økonomiske resultater arbeidet han videre med åpningen av Gardermoen flyplass, Pilegrimsvandring 97 og Kongeparets 60 års-feiring. Sermonimesteren hadde endelig funnet sin hylle i livet.

Ikke til å tro
Som stortingspresident vil Erna Solbergs medarbeider bli husket for to ting. For det første har han fetsij på bunad, dernest har han ingen respekt for våre skattepenger. Joda, vi har vel alle smilt litt i skjegget over en stortingspresident som vinker fra sin stortingsbalkong på 17. mai utkledd som et folkeeventyr. Men vi ler kanskje ikke av det denne saken egentlig handler om.
Saken er nesten ikke til å tro, men midt i fellesferien brettet Aftenposten ut noe som diskvalifiserer Olemic fullstendig som president. At han ikke selv har trukket seg eller at andre har presset han til retrett er underlig.

Les hele skandalen her

Olemic har så til de grader skylden for at et byggeprosjekt på Stortinget til noe som skulle koste 70 millioner kroner nå har rundet en kostnad på mer enn to milliarder kroner. Beløpet er gigantisk og sprekken er enorm.

Kast nøkkelen
Stortingets kontrollkomite og Riksrevisjonen har lenge vært på saken. Om det fører til konsekvens for de involverte gjenstår å se. Skulle de folkevalgte i mellomtiden gi Olemic fornyet tillit og la han representere Norge "next to the king", da bør noen slukke lyset, låse døren og kaste nøkkelen. 

Update: Høyre går for Olemic. Det betyr at han blir valgt med en massiv mengde blanke stemmer i valgurnen. Dette er en historisk hendelse i vårt demokrati. 

PS:  Ifølge hoffrangreglementet av 1993, skal Stortingets president sammen med statsministerenhøyesterettsjustitiarius, Stortingets visepresident og regjeringens medlemmer, gå og ha sitteplass (gang og sete) etter kongefamilien og andre kongelige ved offisielle seremonier og fester ved hoffet. (Wiki).

Erna Solberg om Olemic i juni 2017.  

I 2012 slaktet han norsk Kina-unnfallenhet - nå vil han ikke møte Dalai Lama​

Presidentskapet forsøkte å stanse ubehagelig dokument fra EOS-utvalget

Idrettsforbundet tok regningen for «OL-middager» hjemme hos stortingspresidenten

 

hits