hits

Det er natta for Trond Giske nå

kommentarer

I kveld spør vi alle: Overlever Trond Giske som nestleder i Arbeiderpartiet? Noen lurer også på om det hele er iscenesatt av noen som vil ha Giske ut?

Arbeiderpartiets ledelse befinner seg på meget dypt vann. Eller den tynneste is som kan ryke når som helst. Anført av DNs anonyme kilder og påstandsjournalistikk uten konkrete eksempler har nettet snurpet seg sakte men sikkert sammen rundt Trond Giske. Nå føler Aps ledelse at det strammer voldsomt der også.

Ferdig preppet
I kveld kom det foreløpige høydepunkt. En servitør kunne fortelle VG at under en hagefest var Giske så het på grøten at han kontaktet henne på festen og under den sene nattetime i 2011. Servitøren fortalte pappa alt, og pappa tok de telefoner enhver pappa ville ha tatt.
Så minutter senere satt Giske i NRK Dagsrevyen og fullstendig preppet for å redde sitt eget skinn og kjempe for sitt politiske liv. Aldri har Trond Giske lagt seg flatere. Aldri har en mann sett så redd ut.

Det blir verre
Trond Giske er en stayer. Han har vært ute i det verste vær flere ganger. Men, når de dårlige historier om kåtskap i fylla løftes inn i det offentlige rom og til Støres partilederkontor da er det blodig alvor, uansett hvor skyldig eller uskyldige Trond Giskes forsøk på erobre nye kvinner måtte være. Og saken er ikke slutt. Nå skal Aps mektige organ Sentralstyret løfte saken inn på sitt bord.

I dette organ sitter :

·  Jonas Gahr Støre, partileder

·  Hadia Tajik, nestleder

·  Kjersti Stenseng, partisekretær

·  Anniken Huitfeldt, leder av kvinnenettverket

·  Raymond Johansen, Oslo 

·  Bjørnar Selnes Skjæran, Nordland 

·  Ingalill Olsen, Finnmark

·  Lise Christoffersen, Buskerud

·  Harald Schjelderup, Hordaland

·  Jon-Ivar Nygård, Østfold   

·  Ingvild Kjerkol, Nord-Trøndelag 

·  Else-May Botten, Møre og Romsdal

·  Jon Rolf Næss,  Aust-Agder

·  Terje Aasland, Telemark 

·  Anette Trettebergstuen, Hedmark 

·  Jette Christensen, Hordaland 

·  Maria-Karine Aasen-Svendsrud, Vestfold 

·  Hans-Christian Gabrielsen, LO 

·  Jørn Eggum, Fellesforbundet 

·  Mette Nord, Fagforbundet 

Ikke alle er verdensmester
Skal noen spå noe om hva som skjer når dette panel og videre prosesser har tygd og spyttet ut sine uttalelser om det som skjer, tyder alt på at Trond Giske er ferdig som politiker. Om det er urettferdig eller på sin plass vil kun historien vise. Det er nok bare en annen i hele verden som hadde overlevd det som skjer nå. En annen trønder. Petter Northug.

Update 22. desember:

Nordlys: - Jeg følte et ansvar for at det ikke skulle bli en politisk skandale at statsråden var full på et utested for 18-åringer. 
? Han la armene rundt meg og begynte å kysse meg. Han ble svært pågående og intens. Han strøk meg over ryggen under skjorta. Jeg husker at jeg ble redd. Jeg låste meg inn på do og ringte til ei annen kvinne fra min delegasjon, som nå var på nachspielet i den andre leiligheta. Jeg sa at hun måtte komme og hente meg hvis ikke jeg kom dit snart. Jeg avviste gjentatte forsøk på kyssing ved å trekke meg unna, sier kvinnen.

Line Oma, Aps leder Bydelsutvalget i Gamle Oslo: - Ap kan ikke ha en nestleder som tenker med feil hode.