hits

desember 2017

Det er natta for Trond Giske nå

I kveld spør vi alle: Overlever Trond Giske som nestleder i Arbeiderpartiet? Noen lurer også på om det hele er iscenesatt av noen som vil ha Giske ut?

Arbeiderpartiets ledelse befinner seg på meget dypt vann. Eller den tynneste is som kan ryke når som helst. Anført av DNs anonyme kilder og påstandsjournalistikk uten konkrete eksempler har nettet snurpet seg sakte men sikkert sammen rundt Trond Giske. Nå føler Aps ledelse at det strammer voldsomt der også.

Ferdig preppet
I kveld kom det foreløpige høydepunkt. En servitør kunne fortelle VG at under en hagefest var Giske så het på grøten at han kontaktet henne på festen og under den sene nattetime i 2011. Servitøren fortalte pappa alt, og pappa tok de telefoner enhver pappa ville ha tatt.
Så minutter senere satt Giske i NRK Dagsrevyen og fullstendig preppet for å redde sitt eget skinn og kjempe for sitt politiske liv. Aldri har Trond Giske lagt seg flatere. Aldri har en mann sett så redd ut.

Det blir verre
Trond Giske er en stayer. Han har vært ute i det verste vær flere ganger. Men, når de dårlige historier om kåtskap i fylla løftes inn i det offentlige rom og til Støres partilederkontor da er det blodig alvor, uansett hvor skyldig eller uskyldige Trond Giskes forsøk på erobre nye kvinner måtte være. Og saken er ikke slutt. Nå skal Aps mektige organ Sentralstyret løfte saken inn på sitt bord.

I dette organ sitter :

·  Jonas Gahr Støre, partileder

·  Hadia Tajik, nestleder

·  Kjersti Stenseng, partisekretær

·  Anniken Huitfeldt, leder av kvinnenettverket

·  Raymond Johansen, Oslo 

·  Bjørnar Selnes Skjæran, Nordland 

·  Ingalill Olsen, Finnmark

·  Lise Christoffersen, Buskerud

·  Harald Schjelderup, Hordaland

·  Jon-Ivar Nygård, Østfold   

·  Ingvild Kjerkol, Nord-Trøndelag 

·  Else-May Botten, Møre og Romsdal

·  Jon Rolf Næss,  Aust-Agder

·  Terje Aasland, Telemark 

·  Anette Trettebergstuen, Hedmark 

·  Jette Christensen, Hordaland 

·  Maria-Karine Aasen-Svendsrud, Vestfold 

·  Hans-Christian Gabrielsen, LO 

·  Jørn Eggum, Fellesforbundet 

·  Mette Nord, Fagforbundet 

Ikke alle er verdensmester
Skal noen spå noe om hva som skjer når dette panel og videre prosesser har tygd og spyttet ut sine uttalelser om det som skjer, tyder alt på at Trond Giske er ferdig som politiker. Om det er urettferdig eller på sin plass vil kun historien vise. Det er nok bare en annen i hele verden som hadde overlevd det som skjer nå. En annen trønder. Petter Northug.

Update 22. desember:

Nordlys: - Jeg følte et ansvar for at det ikke skulle bli en politisk skandale at statsråden var full på et utested for 18-åringer. 
? Han la armene rundt meg og begynte å kysse meg. Han ble svært pågående og intens. Han strøk meg over ryggen under skjorta. Jeg husker at jeg ble redd. Jeg låste meg inn på do og ringte til ei annen kvinne fra min delegasjon, som nå var på nachspielet i den andre leiligheta. Jeg sa at hun måtte komme og hente meg hvis ikke jeg kom dit snart. Jeg avviste gjentatte forsøk på kyssing ved å trekke meg unna, sier kvinnen.

Line Oma, Aps leder Bydelsutvalget i Gamle Oslo: - Ap kan ikke ha en nestleder som tenker med feil hode.

Byrådets ekstreme sløseri?

Samtidig som byrådet i Oslo fjerner 20.000 gratis parkeringsplasser har byråd Geir Lippestad kjøpt et garasjeanlegg for 10 millioner kroner kommunen ikke kan bruke til noe.

(Del gjerne på Facebook)
Denne uken er det avdekket tre konkrete historier som alle har en ting til felles. At Oslo byråd har ingen skrupler med å bruke folks skattepenger. Her er tre historiene du neppe har lest før:

Historie 1: Garasjeanlegget
I kjølvannet av den omfattende boligskandalen knyttet til Ap-byråd Geir Lippestad og det kommunale selskapet Boligbygg renner det skjeletter ut av kroker, skap og vegger. Akersposten kunne denne uken fortelle at Geir Lippestads betrodde medarbeidere hadde kjøpt et leilighetskompleks på Oslo vest til 108 millioner kroner for å huse asylsøkere og andre med behov for kommunal leilighet.

Med på kjøpet fikk Lippestad et garasjeanlegg med 24 parkeringsplasser til 10 millioner kroner. Stykkprisen der ble 450.000 kroner, mens lenger ned i gaten omsettes parkeringsplasser for 325.000 kroner.
Men hva skal en asylsøkere med garasjeplass?
- Nei, vi har ikke bruk for garasjeplass til våre klienter. Vi har for tiden behov for tre plasser til el-bil her, men det er bare midlertidig, kunne avdelingssjef Anne Bakkeli i Bydel Ullern fortelle lokalavisen.

 

Historie 2: Sykkelhotellet
Med brask og bram kunne en stolt miljøbyråd Lan Berg denne uken åpne Oslos første parkeringsanlegg for sykler. Under drosjeholdeplassen mot sjøsiden på Oslo S hadde Bane Nor i lengre tid pusset opp kjelleren etter at selskapet hadde inngått en 10 år drift- og leieavtale med Bergs bymiljøetat. Byrådet kaller anlegget for et sykkelhotell, og planen er å åpne minst et nytt anlegg i årene som kommer.

Å parkere der for de 160 syklistene som får plass i sykkelhotellet koster for hver 50 kroner i måneden. Oslo kommune på sin side blar villig vekk opp 100.000 kroner hver eneste måned i ti år, viser kontrakten med Bane Nor. Det betyr at skattebetalerne i Oslo tvinges til å sponse friske og sikkert rimelig velbemidlede syklister med 1.104.000 kroner i året de neste ti årene.
Målt i pris per kvadratmeter betaler byrådet 4000 kroner. Et flott kontorlokale i Bar Code et steinkast unna leies nå ut for 800 kroner per kvadratmeter.

- Ikke glem at blant de 160 parkeringsplassen er holdt av 5 plasser for transportsykler, kunne en kommunal kommunikasjonsrådgiver fortelle nyhetsavisen på Facebook Ja til bilen i Oslo da kostnadene ble oppgitt. 

 

Historie 3: Propagandamaskinen
2. mai i år etablerte Lan Bergs klimaetat et nytt nettsted som fikk det selvforklarende navnet KlimaOslo.no. Ifølge fungerende direktør Audun Garberg var hensikten å skape en hovedkanal for kommunikasjon med Oslos innbyggere og næringsliv. Så langt har 150.000 vært innom nettstedet. Det tilsvarer like mange lesere som en god blogg hos Nettavisen.

KlimaOslo er en ren propagandamaskin for byrådets miljøpolitikk og PR-artiklene er skrevet av PR-bransjen. Det er også verdt å legge merke til at intervjuobjektene som velges er en del av byrådets heiagjeng. Altså, det som fremstilles i en troverdig form er null niks å stole på.
Hva koster så klimaetatens hovedkanal for informasjon til Oslos innbyggere? FB-avisen Ja til Bilen i Oslo kunne fortelle følgende:

Først ble det brukt 650.000 kroner på det som kalles innholdsstrategi, struktur, design, teknisk utvikling, drift og hosting.
Fra mai til november ble det betalt 1,09 millioner kroner for at PR-byrået RedInk og PR-frilansjournalister skulle fylle nettstedet med rendyrket propaganda for byrådets samferdselspolitikk.

Altså, hele 1.738.200 kroner har det kostet å lage en høyst ordinær nettside som har kun et formål: Propaganda.

Konsekvenser
I sosiale medier har det haglet med mishagsytringer over en slik pengebruk. Selv tilhengere av byrådets radikale politikk får en dårlig smak i munnen, fordi alle vet at byrådsleder Johansen og hans røde kolleger gjennom dette velger bevisst å bruke mindre penger på de aller svakeste i byen. Resultatet blir kun at byrådets omdømme nok en gang får en knekk, og den tillit byrådet er avhengig av forsvinner med i dragsuget.
Siste meningsmåling publisert av NRK bekrefter at byrådet også opplever at stadig flere velgerne rømmer så langt vekk som mulig fra det byrådet driver med i Oslo. Ap har falt 8,2 prosentpoeng siden kommunevalget. Fra 32 til 23,8.

Update
På juleaften publiserer Nettavisen en artikkel der byråd Lan Berg kommenterte de utrolige kostnadene knyttet til sykkelhotellet slik:
Denne kritikken synes jeg egentlig er litt tullete.

Frp´s Aina Stenersen mener byrådet kaster bort millioner på syklister. Les mer her: https://www.nettavisen.no/nyheter/mener-byradet-kaster-bort-millioner-pa-syklister/3423400184.html